Alpha Fitness 

Motiverade av vart fitness är på väg i världen så har vi beslutat att vi vill dra vår del av lasten och sätta vår egna prägel på den svenska fitnessindustrin.

Att träna ska vara en del av livet. Att konstant sträva efter att skapa den allra bästa versionen av sig själv och bli så badass man kan bli. Men någonstans i härvan har kärnan i träning försvunnit och i stället har vi fått spännisbilder och selfies (inte för att det är något fel, love looking at em’ selfies). Men träning går långt bortom instagram och facebook.

Förväntar du dig ytterligare en fitnessblogg bestående av egopics, bilder på mat och tveksamma råd har du kommit fel. Och vi är okej med det.
Den här sidan är inte för alla.

Målet med sidan är simpelt. Vi skriver här för att utbilda och inspirera fram en ny typ av träning. ”Riktig träning” – enligt oss. Och inget ”3-minutes-insane-sixpack-gimme your money-circuit” etc.

Alpha Fitness Filosofi

För oss handlar träning, kost och fitness om mer än bara magrutor och stora biceps. Det är en naturlig del av livet som tyvärr förlorat en stor del av sin substans i och med sitt inträdande i mainstreams ögon.

Om det så är stora företag som försöker kränga ”mirakelpiller” eller självutnämnda experter som bestämt hävdar att du måste äta och träna på ett ultraspecifikt sätt för att få resultat – som du givetvis bara kan lära dig om du går på dennes föreläsningar.

Vi vill vara mer än simpla bedragare som sitter och håller din hand medan han övertygar dig om att du ska betala 1450 för att berätta just vilka kosttillskott du måste använda för att komma i form.

Vi följer vår filosofi och hoppas på att även du vill följa med oss.

Fitness

För många innebär fitness magrutor och stora biceps, vilket är awesome i sig.

Men för de flesta, vare sig de tänker på det eller inte, innebär fitness ett hälsosammare och bättre liv.

Kanske är du lite missnöjd med din kropp; eller så kanske du vill kunna vara med och sparka boll med dina barn. Lika gärna kan du ha sett The Mountain i Game of Thrones och minsann blivit intresserad av att kunna krossa dina fienders skalle med dina bara händer.

Oavsett vad som får dig att vilja träna och äta bättre så ska du veta att ditt mål är av betydelse. Alla mål är lika värda.

Vissa vill få dig att tro annat. De vill att du ska passa in i en specifik mall och följa just deras program, något man kan förstå med tanke på att vi ändå lever i en konkurrerande värld där nischer säljer.

Men en sak ska du ha klart för dig – du kommer aldrig vilja fortsätta om du inte älskar det du gör, och att följa strikta, specifika regler som inte är skapta för dig är det lättaste sättet för att totalt börja avsky ditt liv.

Som vi ser det är det lika betydelsefull att älska sin kropp, som det är att älska sitt liv – därför är det viktigt att du definierar fitness på ditt sätt.

Träning

Träning är en naturlig del av allas liv.

Från att vi är oskyldigt små och spenderar våra dagar springandes, hoppandes, klättrandes och lekandes. Till att vi växer och istället för att det ska va kul börjar lägga mer betoning på resultat och prestationer.

Tråkigt nog tappar vi lätt glöden när vi blir äldre och pressen från vår vardag tar över och vi väljer hellre att sitta framför datorn eller TV:n än att slita och svettas.

För oss är det viktigt att ta tillbaka glöden och att börja träna, inte bara för kroppens skull – utan även för själens skull.

Så vad driver dig till att vilja träna? Vad för typ av träning tycker du om?

Givetvis finns det du helt enkelt måste göra om du vill nå specifika mål med din kropp. Vill du kunna bänkpress 150 kilo har du inte mycket annat till val än att spendera tid i gymmet.

Men om du absolut hatar gymmet är det sällan en bra idé att tvinga sig dit.

Det finns många olika metoder för att träna och det bästa du kan göra för dig själv är att hitta den metod som passar dig bäst.

Vi förstår självklart att det kanske inte är det lättaste, vi har själva prövat oss fram mellan åren och slösat massa med tid – så att du ska slippa göra det. Vi tror starkt på att du ska träna enligt dina egna erfarenheter och förutsättningar, om du inte vet hur finns vi här för att hjälpa dig.

Dieter och att gå ner i vikt

Det största problemet med fitness börjar—och slutar—med din diet. Självklart är träning också extremt viktigt. Inte ens den bästa dieten kan motverka en brist på fysisk aktivitet.

Om motorn är trasig, spelar det ingen roll vilket bränsle du tankar med, maskinen funkar ändå inte.

Men om bränslet är fruktansvärt, kommer din kropp inte fungera som du vill.

Mellan alla kändisdieter, modeflugor och avskräckande råd har dieter blivit en enda stressande röra — vilket det inte behöver vara.

Tänk bara på det; mat är en nödvändig del av vårt liv. Ska vi verkligen stressa och oroa oss över maten till den grad att det blir sjukligt och tar över våra liv? Det handlar inte bara om stress och oro, utan ren skräck.

Dieter med mycket protein ger njurproblem. Dieter med mycket fett ger hjärt- och kärlsjukdomar. Dieter med kolhydrater ger diabetes och fetma.

Mat är viktigt. Vad du äter gör en stor skillnad för din hälsa. Mängden du äter avgör din vikt. Men att behöva gå varje dag och tänka på exakt vad du ska äta är inte naturligt — och allt annat än hälsosamt.

Med det sagt; du måste förstå att mat är en grundläggande del av ditt liv, och därav är det essentiellt att vi diskuterar det.

En diet syftar helt enkelt på vad du äter — din kosthållning med andra ord. Ändå blir många helt kritvita i ansiktet när de vi börjar prata om dieter. Så dåligt rykte har ordet fått.

Dieter förknippas nästan synonymt med svält; tristess; restriktioner; smärta; och ångest. Vilket är lätt att förstå när man hör hur folk pratar om det.

Vi skulle kunna ta otaliga exempel, men vi är säkra på att du har en egen uppfattning och erfarenhet av dieter. Låt oss istället klarlägga det ordentligt — alla har en diet.

En diet, per definition, är vad du äter. Om du inte svälter och aldrig äter, har du en diet.

Vi är säkra på att den bästa dieten för just dig, är den diet som du kan leva med resten av ditt liv.

Coachning

Är du ny till hela köret med fitness eller har du hållit på ett tag men fortsätter att bli missnöjd med resultaten? Då kan du behöva lite hjälp.

Genom att skriva upp dig som en av våra online klienter får du tillgång till ett av de viktigaste och mest kraftfulla verktygen du behöver på din resa genom fitness och träning: nämligen oss.

Det vill säga att du får en tränare; en coach; en rådgivare; en ledande hand; en mentor; en vän. Undvik dina tidigare misstag (och nya) genom att få den professionella vägledning du behöver av oss.

Vi behöver alla lite hjälp emellanåt. Att erkänna det är det första steget mot resultat.

Som du säkert förstår berör fitness alla aspekter av ditt liv – därför vill vi hjälpa dig med mer än bara ditt tränings- och kostschema.

Vår coachningsfilosofi grundar sig helt i att vi ska finnas där för dig – hela tiden.

Har du en stressig morgon och är osäker på hur du ska göra med maten – lugnt vi hjälper dig igenom det.

Jobbar du övertid och har svårt för att hinna med hela passet – vi berättar direkt vad du ska fokusera på.

Vet du inte om du gör rätt när du knäböjer – inga problem, bara att filma så kritiserar vi din form.

Ska du ut på en sexig dejt men är osäker på vart du ska ta henne/honom – då rekommenderar vi glass. Alltid glass.

Att komma i form kräver hårt arbete, därför vill vi göra resten av livet så lätt som möjligt för dig – så du kan fokusera på att göra det du ska.

Men ja, mer än så är det inte till det just nu. Stick around will ya’

Jesper och Tommy

11400998_1649227278642798_1164753959386376989_n